Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Χαμαιλέοντες

Το διαβατήριο στην ακροδεξιά, να εισβάλλει νομιμοποιημένη στην κεντρική πολιτική σκηνή, το πρωτόδωσε η τηλεόραση. Εδώ και μια δεκαετία, αραιότερα στην αρχή και από την περίοδο των συλλήψεων των μελών την17Ν και μετά τακτικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης άρχισε να μεταλλάσσεται από αποσυνάγωγος φιλοαπριλιανός ακροδεξιός, απηνής διώκτης μεταναστών και  περιθωριακός ρέκτης κάθε σιωνιστικής συνωμοσιολογίας σε γραφική, άκακη ατακαδόρικη τηλεοπτική περσόνα. Εύλογο ήταν να εξελιχθεί στη συνέχεια, όταν κάθε αρνητικό αντανακλαστικό με την εμφάνισή του είχε εξουδετερωθεί, σε θεματοφύλακα των θεσμών και εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Περαστικά μας.

Την ίδια πάνω κάτω πορεία ακολούθησαν και τα φυντάνια του. Ροπαλοφόροι ΕΠΕΝίτες, υστερικοί αρχαιολάτρες και επικίνδυνοι εθνικιστές έγιναν σταδιακά οικεία, αυτονόητα πρόσωπα της τηλεοπτικής καθημερινότητας, απαραίτητα συμπληρώματα κάθε ευπρεπούς πάνελ και στο τέλος υπουργοί. Χαμαιλέοντες, που μάθαμε να τους έχουμε ανάμεσά μας με το δέρμα της Δημοκρατίας, λησμονώντας ενσυνειδήτως ότι έχουν και άλλο δέρμα,  του εχθρού της Δημοκρατίας και με αυτό είχαν διαγράψει την αξιοζήλευτη προτέρα καριέρα τους. Και σαν να μην συμβαίνει τίποτα ασυνήθιστο και αφύσικο, το κόμμα που γράφει στην ούγια «σοσιαλιστικό» τους έβαλε στην κυβέρνηση.
Πού είναι λοιπόν το παράξενο που η Σχολή Ευελπίδων, το φυτώριο των στρατιωτικών του μέλλοντος, τη μέρα του Πολυτεχνείου γιόρτασε την επέτειο αρχικά από την πλευρά των φοιτητών και στη συνέχεια από την πλευρά των τάνκς; Τα  καλόπαιδα αυτά, η μόνη κατηγορία ισοβίων δημοσίων υπαλλήλων που κατά τα φαινόμενα μας έχει απομείνει, διδάχτηκαν από το παράδειγμα της κορυφής του κράτους, της νέας επίσημης νομιμότητας με τα δύο δέρματα. Μπορείς το ίδιο καλά να είσαι και με την Δημοκρατία και με την κατάργησή της και να χαριεντίζονται μαζί σου τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι Δημοκρατίας. Αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα το έκαναν με απαράδεκτη ελαφρότητα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...