Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμας ante portas;


ecb-thumb-large
Και το θέμα Παπαδήμου τέθηκε για πρώτη φορά σε ρεαλιστική βάση μετά το ναυάγιο του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Εμείς πιστεύουμε πως κάτι πολύ περίεργο κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις διαρροές σχετικά με τον Παπαδήμα, και την επιμονή στο πρόσωπό του.
Δεν θα μάθουμε τι πραγματικά διαμεσολάβησε και ήρθε στο τραπέζι για πρώτη φορά η υποψηφιότητα Παπαδήμου, σε ρεαλιστική βάση. Και τονίζουμε το για “πρώτη φορά” καθώς οι οργουλιανές μέθοδοι δεν έχουν σταματήσει μια και τα επιτελεία και των δυο προσπαθούν τώρα μας πείσουν οτι ο Παπανδρέου το είχε προτείνει στο Σαμαρά και ο Σαμαράς είχε αρνηθεί, και το αντίστροφο. Μόνοι τους τα λένε , μόνοι τους απαξιώνονται.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα ο Παπαδήμος είναι ante portas. Γιατί αλήθεια δέχτηκε ύστερα από όλο αυτόν τον διασυρμό; Λένε ότι δέχεται διότι είναι πατριώτης. Κι εμείς λέμε ότι δέχεται επειδή είναι τραπεζίτης. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι το δέχεται για το καλό της χώρας. Εμείς  πιστεύουμε ότι δέχεται για το καλό των τραπεζών. Και για αυτό έχει σημασία να μην είναι εξολοκλήρου δικό του το οικονομικό επιτελείο. Τουλάχιστον αυτό.
Τους εταίρους δεν τους νοιάζει ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, αρκεί να μείνει ο υπουργός οικονομικών στη θέση του ώστε να συνεχίσουν τις εργασίες σε γοργούς ρυθμούς, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από εκείνη τη δραματική μέρα της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος. Όμως οι εταίροι δεν είναι πρόθυμοι να δεχθούν  να γίνει η Ελλάδα ο δούρειος ίππος των τραπεζιτών που θα υπονομεύσει τη συμφωνία της 26ης Οκτ.
Κάτι που φυσικά γνωρίζει ο κ Παπανδρέου, για αυτό και  δεν συζήταγε την υποψηφιότητα Παπαδήμου. Ο κ Παπανδρέου δεν ήθελε να καταστρέψει τη χώρα ούτε την Ευρώπη. Ενδεχομένως να θέλησε απλώς να διατηρήσει τον έλεγχο του συστήματος ΠαΣοΚ.
Και ναι, πράγματι η επιλογή Πετσάλνικου δεν μπορεί παρά να ήταν κόκκινο πανί για την ΝΔ, καθώς ο κ Πετσάλνικος είναι στην πραγματικότητα ο απόλυτος εκφραστής του κακώς εννοούμενου «παπανδρεϊσμου». Όμως τον κ. Σαμαρά έμοιαζε να μην τον ενδιαφέρει αυτό, ίσως γιατί αντιλαμβανότανε την κρισιμότητα της κατάστασης.  Η οπισθοχώρηση στην επιλογή Πετσάλνικου οφείλονταν στην ανταρσία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είτε δεν καταλαβαίνουν είτε δεν τους συμφέρει να καταλάβουν…
Η δε πληθωρική αντίδραση Καρατζαφέρη και η επιμονή τους στον Παπαδήμο δημιουργεί απορίες και υποψίες… Ποιός δεν μπαίνει στον πειρασμό να εικάσει ιδιαίτερες σχέσεις με ιδιαίτερα συμφέροντα;
Στην πραγματικότητα τις μέρες αυτές διεξάγεται μια και μοναδική σύγκρουση: αυτή των τραπεζών κατά της συμφωνίας της 26ης που κρύβεται πίσω από λέξεις τύπου «κόμμα», «αξιοπρέπεια», «έθνος».
Αναμένουμε… 

ΥΣ. ποιος κυβερνά αυτόν τόπο; ο Αλαφούζος;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...