Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Η "Φλόγα" τρέχει στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο

Περισσότεροι από 80 ερασιτέχνες δρομείς, που προέρχονται από πολλές χώρες, συμμετέχουν στον 29ο Μαραθώνιο Κλασικής Διαδρομής, με τις μπλούζες και το σήμα της "Φλόγας", του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, που γεννήθηκε το 1982 και από τότε έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή αφοσίωσης και συνέπειας.
Ο παιδικός καρκίνος, άλλωστε, μπορεί να αποτελεί μια μαραθώνια συναισθηματική και σωματική δοκιμασία για τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά σήμερα είναι ιάσιμος και σε κάθε περίπτωση "διαχειρίσιμος" για δυο στα τρία παιδιά που η μοίρα τούς επιφυλάσσει αυτή τη δοκιμασία.
Η ομάδα των δρομέων, που διανύουν τη μαραθώνια διαδρομή με το σήμα της "Φλόγας", φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερους συνανθρώπους εντός και εκτός των τειχών της χώρας για ενεργή συμμετοχή σε ένα σωματείο που έχει ως μοναδικό στόχο την προσφορά, να απαλύνει τον πόνο παιδιών και γονέων.
Ο υπεύθυνος της ομάδας Παύλος Διακουμάκος ευαισθητοποιήθηκε, όταν γνώρισε τη "Φλόγα" στους διαδρόμους του νοσοκομείοπυ Παίδων "Αγία Σοφία", με αφορμή ένα πρόβλημα υγείας του δικού του παιδιού. "Τρέχουμε για κοινωνικό σκοπό", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Κάνουμε γνωστή την οργάνωση. Κάνουμε εράνους. Μαζεύουμε χρήματα από τους εργασιακούς μας χώρους. Πρόσφατα τρέξαμε στην Τουρκία. Κάνουμε κάτι που μοιράζεται στην κοινωνία".


Το πλήρες ρεπορτάζ της Μ. Δεληθανάση στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...