Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Με διαφορά 13,5% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

Την ικανοποίηση τους από την επιλογη Παπαδήμου για την πρωθυπουργία εκφράζει το 60% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται αυρια στα «Επίκαιρα» ενω στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται 13,5 μονάδες μπροστά απο το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά η ΝΔ προηγείται με 32%, δεύτερο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 18,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθει με  10%, το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 7%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά 6,5%  οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%. Τα ποσοστά αυτά έχουν υπολογισθεί με αναγωγή επί των αναποφάσιστων.

Το 75% επικροτεί την απόφαση  της ΝΔ να συναινέσει στη κυβέρνηση συνεργασίας ενώ μόλις το 15% δηλώνει ότι είναι λάθος απόφαση. Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα «αν είχαμε αύριο εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε», το 39,8% πιστεύει ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 39,1% ότι δεν κέρδιζε κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι πολίτες αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει  2,4%.
Σε ό,τι αφορά τη γνώμη των πολιτών για πολιτικά πρόσωπα, προπορεύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 90% θετικές γνώμες, δεύτερος έρχεται ο Γιάννης Δημαράς με 60%, τρίτος ο Φώτης Κουβέλης με 55%, τέταρτος ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 54%, πέμπτος ο Αλέξης Τσίπρας με 43%, 32% συγκεντρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, 27% η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Παπανδρέου 6% θετικές γνώμες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...